69751805761-6973361360-6973071428 Ολυμπιακών Αγώνων, Έξοχη 454 45, Ιωάννινα geopanee@yahoo.gr
hero image
 
 


ΚΟΠΗ & ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΤΡΩΝ
GEO PAN - ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΥΙΟΣ Ε.Ε. | Εργα πρασίνου -Κοπή Δέντρων - Κλάδεμα Δέντρων - Καθαρισμοί Οικοπέδων - Συντήρηση Κήπων Ιωάννινα

 
 
 
 

 
 

Η εταιρεία ''GEOPAN - ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΥΙΟΣ'' αναλαμβάνει την κοπή και το κλάδεμα δέντρων. Αναλαμβάνουμε και παρέχουμε υπηρεσίες κοπής και κλαδέματος δέντρων ακόμα και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 

 

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για κλάδεμα δέντρων;

Τα περισσότερα κλαδέματα γίνονται κυρίως το χειμώνα και αρχές της άνοιξης, που οι λειτουργίες του φυτού ελαχιστοποιούνται. Η καλύτερη εποχή για κλάδεμα είναι όταν τα δέντρα είναι αδρανή, δηλαδή νωρίς την άνοιξη (πριν ανθήσουν τα μπουμπούκια), ή αργά το φθινόπωρο (έναν μήνα αφότου πέσουν τα φύλλα). Αυτή την εποχή, ο κορμός και τα κλαδιά διακρίνονται καλύτερα.

Κάποια είδη, βέβαια, έχουν διαφορετικές ανάγκες κλαδέματος. Το κλάδεμα των φυλλοβόλων γίνεται το χειμώνα που βρίσκονται σε λήθαργο, ενώ τα αειθαλή αντίθετα μπορούμε να τα κλαδέψουμε όλο τον χρόνο με κάποιες προϋποθέσεις (καιρικές συνθήκες, ανθοφορία κ.ά). Φυτά που ανθίζουν το χειμώνα  δεν τα κλαδεύουμε άλλα περιμένουμε να τελειώσει η ανθοφορία τους. Ήπιο κλάδεμα μπορεί να γίνει και κατά την καλλιεργητική περίοδο, αλλά αποφύγετε να το κάνετε σε περίοδο που θα έχει πολλή ζέστη ή ξηρασία. Το κλάδεμα πρέπει να αποφεύγεται επίσης και όταν κάνει πολύ κρύο (Ιανουάριος και Φεβρουάριος).
Νεκρά κλαδιά, άρρωστα, σπασμένα ή τραυματισμένα, καθώς και εκβλαστήσεις, παραφυάδες, βλαστούς, μπορούμε να τα αφαιρέσουμε όποτε τα εντοπίζουμε.

 


 


 
 


 

 

  
   
 


 
 

Τι συνήθως περιλαμβάνεται στις βασικές υπηρεσίες μας
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά επίπεδα υπηρεσίας κατά την κοπή ή το κλάδεμα ενός ψηλού δέντρου. Συνήθως περιλαμβάνονται μερικά βασικά κομμάτια. Προφανώς, το δέντρο θα πρέπει να τεμαχιστεί. Συνήθως, ο ανάδοχος θα πρέπει επίσης να κόψει τα κομμάτια του δέντρου ανεβαίνοντας το δέντρο και κόβοντας το σε πιο εύχρηστα μεγέθη. 


Γιατί είναι απαραίτητο το κλάδεμα;

Το κλάδεμα είναι υπερ - απαραίτητο αν θέλουμε την ευδοκιμία των φυτών μας. Κλαδεύοντας το φυτό, διαμορφώνουμε και διατηρούμε το σχήμα του ενώ παράλληλα το ανανεώνουμε αφού αφαιρούμε τα ξερά κλαδιά τα κίτρινα φίλα και όσα είναι σάπια αφού είναι πηγή ασθενειών. Έτσι το φυτό θα αερίζεται και θα φωτίζεται καλύτερα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί καλύτερα και υγιέστατα. 

Το κλάδεμα αποτελεί μέσο πρόληψης για την υγεία ενός φυτού αλλά μπορεί να σώσει ένα φυτό και αφού έχει σχεδόν καταστραφεί σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις όπως μετά από πυρκαγιά ή σε περιπτώσεις που επιβάλλεται η οριστική εξόντωση του φυτού (πχ η καταστροφή των φοινικοειδών που έχουν υποστεί εκτεταμένη προσβολή απο το ρυγχωτό κάνθαρο).

 

   
   
   
 
 
 
 

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στόχος της εταιρείας μας είναι πάντα η σωστή και άμεση εξυπηρέτησή σας, με ασφάλεια, επαγγελματισμό, καθώς και το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα .
(Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη με το σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015)
 
 
 
 
 
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μαςμην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να δώσουμε λύση σε κάθε σας πρόβλημα, ανεξαρτήτως μεγέθους και δυσκολίας.